Tak Si 2018 – info

Poletni tabor je pred vrati in v tem obvestilu te čakajo vsi pomembni napotki in informacije. Prosimo, da jih natančno preberete tako starši kot otroci.

ODHOD NA TABOR(23.7.): Dobimo se 7.45 na železniški postaji na Polzeli (Polzela 46a, 3313 Polzela). Z vlakom se bomo peljali do Velenja od koder se bomo peš odpravili do tabornega prostora. Z vlakom bo potovalo več čet, zato je pomembno, da se držimo skupaj, nimamo lukenj, upoštevamo pločnike in prehode ter skrbimo za svojo varnost in varnost drugih.

ODHOD DOMOV (30.7.): Predviden zaključek programa je ob 16.30. Domov NE gremo z vlakom ampak po otroke pridete starši. Locirani bomo na severni strani Velenjskega jezera (Škale 20, 3320 Velenje). Po potrebi se starši med sabo povežite in poleg svojega otroka domov odpeljite še njegovega prijatelja.

PRAVILA TABORA:

 • V kvadratu stojijo čete skupaj, znotraj čete ste postavljeni po kolonah (prva kolona so vsi voditelji, nato fantovski vodi in dekliški). Po uradnem kvadratu ostanemo v formaciji, saj sledijo nadaljna navodila.

 • Na pisk se v piskan zbor PRITEČE. Na znak za zbor pustimo delo, pospravimo orodje in pritečemo v zbor. V zboru je popolna tišina, stoji se v skavtski drži. Kdor zamudi več kot minuto, se primerno odkupi za čakanje. Pred prihodom v zbor vsak poskrbi za urejen izgled. Vodnik je odgovoren za izgled celotnega voda.Če si med tem na wc-ju ali kaj podobnega, po opravljenem PRITEČEŠ in se opravičiš. Udeleženci naj pred odhodom ponovijo piske!

 • Kroj se nosi urejeno, zatlačen za hlačami, rutka je čez ovratnik, vsi gumbi, razen zgornjega so zapeti. Kroj se nosi v dopoldanskem zboru in vedno, ko to določijo voditelji. Skavtski kroj sestavljajo rutka, srajca in TEMNO modre hlače na pas, ki segajo VSAJ DO kolen.

 • Rutka se nosi VES ČAS. Skavt rutico lahko odloži le med umivanjem, spanjem in posebnimi priložnostmi (proga preživetja…). Takrat se mora rutka nahajati na spodobnem mestu, spoštljivo odložena/obešena. Če je rutka po dejavnosti pozabljena lahko za njo zahtevamo odkupnino. Na rutici je vedno ID izkaznica!

 • Vse elektronske naprave bodo udeležencem odvzete pred vstopom v taborni prostor in shranjenjene na varnem mestu. Kršitelji bodo ustrezno sankcionirani.

 • Posedovanje ali uživanje alkohola in drog je strogo prepovedano. Kršitelji bodo v najkrajšem možnem času zapustili taborni prostor.

 • Kopanje v jezeru je, zaradi varnosti, mogoče samo v spremstvu SVOJEGA voditelja (David ali Tina).

 • Plezanje na lovske opazovalnice ali uničevanje pridelka na njivah je prepovedano.

 • Nožkanje je prepovedano (to je pri nas sicer stalno pravilo pa vseeno), dovoljeno pa je količkanje (juhej! :D).

 • Odpadke LOČUJEMO!

 • Nekaj dni bo na prostoru Skavtarnica. Mogoče bo kupiti kakšne drobnarije. Skavti imajo zato lahko sabo nekaj denarja (5-10€). Skavtarnica ima svoje izdelke tudi na spletu (https://skavtarnica.skavt.net/), lahko že doma malo pogledate, da otrok ne bo imel preveč denarja. Prosimo po zmožnostih in brez pretiravanja.

 • Voditelji bomo tekom tabora dosegljivi na tel. številkah. Ker je Vid med organizatorji in ima veliko dela, prosimo, da kontaktirate Tino (031761971) ali Davida (068672644). Zaradi programa je bolje, da napišete SMS, odgovor predvidoma zvečer.

 • Dneva odprtih vrat ne bo. Pred odhodom se polupčkajte za cel teden. 

 

Priporočena osebna oprema:

- skavtski kroj (kroj + rutica + modre hlače)

- dobra pohodniška obutev (gojzerji), poletna obutev (natikači, superge)

- poletna oblačila in toplejša oblačila za zvečer, vsaj en komplet za primer dežja

- kopalke

- spalna vreča in armafleks

- jedilna posoda in pribor

- svetilka

- zdravila za alergije in podobno (naj starši sporočijo ter priložijo navodila)

- pribor za osebno higieno

- nož, pisalo, beležko, kompas in ostalo skavtsko opremo

- nekaj proti komarjem in klopom

- zdravstveno izkaznico, osebno izkaznico

- vrečka za umazano perilo

- obilo dobre volje

OBVEZNO: pokrivalo za na glavo, krema za zaščito pred soncem.

… vse kar bi še potrebovali na taboru

Za morebitna dodatna vprašanja smo na voljo preko telefona ali osebno pred odhodom.


Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.