Četa je narisala svojo mavrico

Na jesenovanju se je zbralo 25 skavtov, za njih pa so skrbeli 3 voditelji.

V petek pozno popoldne smo se skavti zbrali pred Aninim domom in tako začeli z 
jesenovanjem, prvim letošnjim večdnevnim dogodkom. Najprej smo si vse razpakirali nato pa polni energije poprijeli za delo.

Za postavljena pravila smo določili kazni in nato tekmovali čigava kazen bo obveljala. Po dobri uri smo zgrabili svoje menažke ter se odpravili do jedilnice, kjer nas je čakala večerja izpod Davidovih rok. Po večerji smo s podpisi obljubili, da se bomo celo leto držali pravil. Po pisku tišine smo, nič hudega sluteč, mirno zaspali.

Kljub temu da mora biti skavt vedno pripravljen, nas je pisk alarma ob 2 ponoči malo presenetil.  Oblekli smo se v kroje in zbrani v žaru svečk imenovali letošnje vodnike, podvodnike,  novincem pa razdelili kroje. Vsak zase je zopet legel v svojo spalno vrečo in zaspal do jutra.

Zjutraj smo do 11:00 bili sami, brez voditeljev, kar pomeni, da smo morali opraviti vse  obveznosti, ki so nas čakale (telovadba, urejanje in zajtrk). Po vsem tem smo imeli še strogo  ocenjevanje sob in prosti čas, ki smo ga dekleta preživela v družbi kitare in veselega prepevanja. Dopoldne smo še pograbili listje, pospravili garažo in župniku oprali avto.

Po  kosilu smo odšli v gozd, kjer smo se naučili varno pripraviti in zakuriti ogen. Vodnikom je to  uspelo celo s kresilom. Zvečer smo si zakurili še ogenj, ob katerem smo se greli, pekli twist, penice in zapeli nekaj pravih skavtskih pesmi.

 

Zjutraj smo kot običajno imeli bujenje in zajtrk z ocenjevanjem. Skupaj smo šli še k sv. maši., po vsem pa smo imeli igre na travniku. Imeli smo še ''kosilo z naravo'', ki so ga skuhali kuharji. Kmalu za tem pa smo se z razdorom kvadrata in klicem poslovili.


prispevek je pripravila Asja, vod Pande


Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.