Kdo smo

Skavtstvo je svetovno gibanje, ki ga je na začetku 20. stoletja ustanovil Robert Baden-Powell (Bi-Pi) in šteje že preko 40 milijonov mladih. Temeljna ideja ustanovitelja je, da so mladi sposobni opraviti vsako nalogo, če se jim le zaupa in da svobodo. Skavte po vsem svetu druži veselje do življenja v naravi, druženja, pustolovščin in pripravljenost na izzive, osebno rast in pomoč sočloveku. Slovenski skavti na istem območju se združujemo v stege, vsi skavti in stegi pa smo člani Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS).

Steg Prebold-Polzela 1 je eden izmed mlajših stegov v Sloveniji, saj obstaja od leta 2006, vanj pa so vabljene vse radovednice in vsi radovedneži iz okoliških krajev. Ravno zaradi naše mladosti pa smo še bolj zagnani, ustvarjalni in še bolj odločeni, da vsem našim (tudi bodočim) skavtinjam in skavtom ponudimo čim več različnih doživetij in gremo novim izzivom nasproti. Z drugim imenom se imenujemo tudi Steg Zeleno zlatih kobulic, po hmeljskih kobulicah, ki jih najdemo povsod po naši lepi Spodnji Savinjski dolini. Veliko naših slik najdeš na naši Facebook strani (klik).

V stegu delujejo tri veje, najmlajša veja volčičev in volkuljic (veja VV), veja izvidnikov in vodnic (veja IV) ter veja popotnikov in popotnic (PP), vodijo pa jih zagnane voditeljice (SKVO) z občasnimi gosti. 

Utrinek iz obljub 2013