Jesenovanje stega 2011

Ker se je skavtsko leto že začelo, tokrat s precej večjim številom, kot smo ga bili do letos vajeni, smo se voditeljice odločile, da se bomo v polnem zamahu aktivirali takoj, ko se vsaj malo spoznamo in ko bo jasno kdo je res za stvar. Odločile smo se za jesenovanje celotnega stega Zeleno-zlatih kobulic, ki se je odvijalo od skupnega petkovega popoldneva do sobotne večerne maše v zadnjem vikendu oktobra (27.-28.oktober 2011).

Večer smo si obogatili s postavljanjem tabornega ognja, jambora, z mesenjem testa in rezljanja palic, na katerih smo si kasneje spekli twist (pečena hrenovka ovita s testom – njami) in s petjem ob ognju in kitari. Po skupnem druženju pa nas je čakala še ena skoraj prebedena noč. Seveda smo kljub moči noči bili zjutraj polni energije in pripravljeni na nove izzive.

Sobota je bila delavna in razigrana. Dopoldne smo se po katehezi vrgli na delo. Skupina izvidnikov in vodnic je okrasila skavtsko sobo, pobarvali so stene in počistili tla. Skupina popotnikov in popotnic pa je postavila police, pospravila in uredila skladišče. Sedaj sta naši skavtski sobi kot »iz škatlice«.

Pred kosilom smo dobili še okrepitve, saj nam je prišel pomagat Blaž, skavt iz Velenja. Pomagal je pri kosilu in veliki igri, kjer so se nam pridružili še najmlajši volkci. Jesenovanje smo skupaj zaključili z večerno mašo in spustom zastav. Sedaj pa že čakamo na nove naloge, ki se nam bližajo in se jih veselimo.

Več slik pa v spodnji galeriji.

Objavljeno v Novičke stega
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.