Luč miru iz Betlehema SVETi ZA VSE!

Tudi letos smo skavti stega Prebold-Polzela 1 poskrbeli, da se je Luč miru iz Betlehema (LMB) dotaknila čimveč src v naši okolici.

Najprej se je klan Zvitih lisic odpravil 11. decembra v Lenart, na sprejem LMB Mariborske regije, kamor je Lučka pripotovala naravnost iz mednarodnega sprejema na Dunaju.

Nato pa je celoten steg med 16. - 18. decembrom 2011 skrbel, da smo Luč ponesli v kar čimveč domov. Tako smo organizirali sprejeme v Preboldu, na Polzeli in na Vranskem, nedeljsko popoldne pa smo preživeli z deljenjem Luči miru po vaseh občine Prebold. Prav tako nismo pozabili niti na Dom starejših občanov Prebold, ter tudi na sosednje župnije Braslovče, Gomilsko, Galicija, Petrovče in Žalec.
Namen Luči miru iz Betlehema je, da na božični večer le-ta gori v čimveč družinah v vseh državah Evrope in jim prinašala mir in radost. Prav tako ima ta akcija vsako leto tudi dobrodelni namen. Tako je letos del izkupička od prodaje sveč šel organizaciji Varna hiša, ki ženskam in otrokom nudi zavetje pred nasiljem v družini, ter tudi Urbanu Babiču, dečku, ki so mu pri petih letih odrezali obe nogi in potrebuje nove elektronske proteze, ki bi mu omogočale lažje in varnejše gibanje.

Upamo, da bo Luč miru iz Betlehema še dolgo gorela tudi v vaših srcih!
Oglejte si tudi spodnjo galerijo slik.
Objavljeno v Novičke stega
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.