Očistimo Slovenijo - ali pa le kos Prebolda ;)

V soboto, 24.3.2012, smo se skavti stega Prebold-Polzela 1 ob 8.00 zjutraj zbrali na zbirnem mestu čistilne akcije - v preboldskem gaju, kjer smo dobili vrečke in vsa navodila, da smo se lahko uspešno odpravili v boj s smetmi.

Zadali smo si očistiti kar lep košček Prebolda in ker nam je šlo tako dobro smo ta kos še malce povečali. Po eni strani smo bili kar zadovoljni, da našem območju ni bilo veliko velikih kosov smeti, po drugi strani pa smo nabrali ogromno majhnih smetk, ki so sicer v okolju slabo vidne a na koncu zlahka napolnijo tudi več kot 5-6 velikih vrečk za smeti. Našle so se tudi spodnje hlače, plastične cevi, umivalnik, ... V potoku pa tudi krožniki, koščki skodelic... Predvsem pa smo našli veliko takšne in drugačne plastike, ki je "dušila" naravo. Vmes smo poskrbeli tudi za urejenost kontejnera, saj smo ta vikend zbirali tudi star papir.

Po uspešni akciji smo vse naše napolnjene, težke vrečke odnesli nazaj do zbirnega mesta, da so jih organizatorji lahko odpeljali na njihov "pravi dom".

Nekaj utrinkov pa si poglejte v galeriji.

Foto: Martina

Objavljeno v Novičke stega
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.