Rastlinice, vozli, orientacija in dom Nine Pokorn

V soboto 21. aprila 2012 smo se popotniki in popotnice stega Prebold-Polzela 1 odpravili na služenje v dom Nine Pokorn v Grmovje. To je poseben socialno-varstveni zavod, ki nudi oskrbo, varstvo in strokovno obravnavo oseb, ki zaradi slabših psihofizičnih sposobnosti niso zmožni integracije v samostojno izven-institucionalno življenje.

Zbrali smo se ob 10h in pričeli z našim kratkim sprehodom, kjer smo se ustavili na 3 točkah, da smo se predstavili skavti z veščinami. Na prvi točki je Vid pokazal nekaj vozlov in predstavil njihovo uporabnost. Naslednja točka je bila namenjena predvsem spoznavanju zdravilnih rastlinic, ki jih lahko najdemo v našem okolišu, predstavili sta ju Katarina in Sara. Zadnja točka pa je bila namenjena orientaciji, kjer nam je Klavdija predstavila kompas in kako se orientirati. Postavili smo tudi bivak in ogenj katerega smo tudi prižgali ob koncu sprehoda in se skupaj s stanovalci poveselili s tvistom, ki smo ga pripravili za njih.

Vmes se nam je pridružil tudi znani slovenski metalec krogle Miran Vodovnik, ki je za stanovalce in obiskovalce (igri sta se priključila tudi naša popotnika Vid in Nejc) organiziral preprosto tekmovanje v metu krogle. 

Srečanje smo zaključili v prijetnjem in sproščenem vzdušju, ob klepetu in prepevanju nekaj skavtskih pesmic. 

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.