Izlet na Sočo in obisk tabora čete

Vroči julijski dnevi so 9. in 10. 7. 2011 na obrežje reke Soče privabili tudi lisjake in voditeljico iz klana Zvitih lisic. Po ogledu znamenitosti in naravnih lepot Posočja in Severne Primorske in po tem, ko smo preizkusili svežino reke Soče, smo se pridružili četi Zelenega zlata ob zaključku njihovega tabora, hkrati pa obiskali tudi popotnika Vida, ki je pri njih služil kot tehnični voditelj.

V soboto smo se že zgodaj zjutraj odpravili na pot, ki nas je najprej vodila do Kobarida. Ogled Muzeja 1. svetovne vojne v Kobaridu in njegovih zbirk, nam je ponudil slikovit prikaz grozot in doživljanj vojakov in ljudi v vojnem času, kar se nas je precej dotaknilo. Po "težkih temah" se nam je prav prilegel spust do reke Soče, kjer smo njeno hladilno moč preizkusili predvsem z nogami.

Glede na to, da je naša četa taborila v okolici Tolmina, nas pa je posebna naloga v okolici tabornega prostora čakala šele popoldne, smo čas do takrat izkoristili še za obisk Tolminskih korit, kjer smo se tudi malce ohladili, saj je bilo za odtenek hladneje kot drugje, kjer je sonce grelo zemljo z več kot 35 stopinjami. Občudovali smo, kakšna umetnica je narava in kakšne lepote premore naša Slovenija.

Po ohladitvi v reki Soči smo se prelevili v nadnaravna oziroma božanska bitja, ki so preizkušala spretnosti bojevnikov - naših izvidnikov. Z opravljanjem različnih nalog so si le ti prislužili cekinčke, ki so jih vodili do zlate rune.

Večer smo skupaj z izvidniki preživeli ob tabornem ognju, naslednje jutro pa smo jim rade volje priskočili na pomoč še pri pospravljanju tabornega prostora.

V teh dveh dneh smo doživeli veliko zanimivega in lepega, kar nas je še bolj povezalo.

Vabimo vas, da si tukaj pogledate še, kaj vse je na taboru počela četa.

Spodaj pa si poglejte še več slik. 

Foto: Žiga in Anja

Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.